Dasgezond - Dat is gezond!
dasgezond voor een gezonde body en mind

Kleine weetjes

Interessant

Schone binnenlucht

Waar moet je allemaal op letten bij het kopen van een luchtreiniger? Mét een top vijf van de beste luchtreinigers.

Lees verder
Waar moet je op letten bij het kopen van een luchtreiniger?
Uitgelicht

Waarom relaties het geheim zijn van gezond ouder worden

Er is veel advies over hoe je je lichaam en hersenen in optimale vorm kunt houden naarmate de jaren verstrijken. Maar van alle ervaringen die we nodig hebben om te overleven en te gedijen, is de ervaring van het omgaan met anderen het meest zinvol en belangrijk.

Ook interessant

Zonlicht: brighten up your day

Stel jezelf elke ochtend bloot aan 15 of 20 minuten daglicht en het kan je slaapkwaliteit verbeteren én je algehele gezondheid een boost geven. Zo, dat is een flink statement, maar het is wetenschappelijk bewezen.

Een boost voor je gezondheid met daglicht
Uitgelicht

Tong schrapen? Ja doen!

Dat je je tong kunt schrapen om slechte adem te voorkomen, weet je misschien al. Maar wist je ook al dat het goed is voor je algehele gezondheid? 

Tong schrapen? Ja doen!
Uitgelicht

Zijn je hersenen mistig?

Onderzoek heeft aangetoond dat het meemaken van de COVID pandemie of de oorlog in Oekraïne een negatieve invloed kan hebben op de cognitie van mensen. Het beïnvloedt je focus, aandacht en vermogen om te plannen. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om de mist in je hersenen op te ruimen.


Een persoon in de mist
Dit moet je lezen

De top 4 voordelen van lijnzaad

Lijnzaad, je kent het misschien nog wel van het vogelzaad van vroeger. Maar je hoort er de laatste tijd zo veel over. Is het nu echt de moeite waard om dit 'vogelzaad' zelf te gebruiken? Yes, zeker! Vind hier de top vier van alle gezondheidsvoordelen van dit wonderzaadje.

Lijnzaad is rijk aan omega-3 vetzuren, gezonde essentiele vetten
Aanbevolen

Wat te doen als je niet alles biologisch wilt kopen?

Als je veel groenten en fruit eet, denk je gezond bezig te zijn. Maar ongemerkt krijg je zo best wel wat landbouwgif binnen. Hoe kun je keuzes maken waar je portemonnee ook blij mee is?

Heerlijk glutenvrij en koolhydraatarm ontbijt met blauwe bessen
Ook interessant

Vijf gezondheidsvoordelen van wandelen

Het is gratis, het is gemakkelijk en je kunt het overal doen. En het is ook nog eens goed voor je. We zetten de vijf gezondheidsvoordelen van wandelen voor je op een rijtje!

Gezondheidsvoordelen van wandelen
Aanbevolen

Kruiden: vers, gedroogd of uit de diepvries?

Waar kun je nou het beste voor kiezen? Verse kruiden, gedroogde kruiden of gevriesdroogde kruiden? Wat zijn de verschillen?

Kruiden met elk zijn eigen smaak, aroma, kleur en gezondheidsvoordelen
Aanbevolen

Gezonde lippen

Hou je van een kleurtje op je lippen, maar vraag je je ook af wat er allemaal in je lippenstift zit? Waar moet je op letten bij het kopen van een 'gezonde' lippenstift?

Gezonde lippenstift zonder schadelijke stoffen