Dasgezond - Dat is gezond!
Tong schrapen? Ja doen!

Tongschrapen in je dagelijkse ochtendroutine opnemen? Ja doen! 

Dat je je tong kunt schrapen om slechte adem te voorkomen, weet je misschien al. Maar wist je ook al dat het goed is voor je algehele gezondheid? 

Als je ’s ochtends voordat je iets eet of drinkt, je tong schoonmaakt, haal je alle bacteriën weg die zich daar ophopen tijdens de nacht. Als je ze weghaalt, komen ze dus niet in systeem, als je iets gaat eten of drinken. 

Hoe doe je het? 

Het is heel eenvoudig. Je kunt een kunststof of metalen schraper gebruiken. Je schraapt je tong zachtjes van achter naar voren. Dit doe je drie keer: 1x in het midden en 1x ietsje meer naar links en dan, je raadt het al, 1 keertje iets meer naar rechts. Vaker hoeft niet, dit is genoeg, op deze manier beschadig je je tong niet. Makkelijk he? Binnen tien seconden gedaan! En je zult je soms verbazen wat er af komt… 

Zoek je een goede tongschraper? Misschien deze mooie goudkleurige...

Uitgelicht

Wat te doen als je niet alles biologisch wilt kopen?

Als je veel groenten en fruit eet, denk je gezond bezig te zijn. Maar ongemerkt krijg je zo best wel wat landbouwgif binnen. Hoe kun je keuzes maken waar je portemonnee ook blij mee is?

Ik ben benieuwd
Heerlijk glutenvrij en koolhydraatarm ontbijt met blauwe bessen
Ook interessant

De top 4 voordelen van lijnzaad

Lijnzaad, je kent het misschien nog wel van het vogelzaad van vroeger. Maar je hoort er de laatste tijd zo veel over. Is het nu echt de moeite waard om dit 'vogelzaad' zelf te gebruiken? Yes, zeker! Vind hier de top vier van alle gezondheidsvoordelen van dit wonderzaadje.

Lijnzaad is rijk aan omega-3 vetzuren, gezonde essentiele vetten
Uitgelicht

Favoriete webwinkel

Bewust Puur is een webwinkel met een voorliefde voor producten die zijn gemaakt met zorg voor het lichaam, de wereld én de medemens. Het assortiment bevat onder meer verzorgingsproducten, voeding, boeken, keukenspullen en BPA-vrije lunchartikelen.

Uitgelicht

Gezonde lippen

Hou je van een kleurtje op je lippen, maar vraag je je ook af wat er allemaal in je lippenstift zit? Waar moet je op letten bij het kopen van een 'gezonde' lippenstift?

Gezonde lippenstift zonder schadelijke stoffen
Dit moet je lezen

Vijf gezondheidsvoordelen van wandelen

Het is gratis, het is gemakkelijk en je kunt het overal doen. En het is ook nog eens goed voor je. We zetten de vijf gezondheidsvoordelen van wandelen voor je op een rijtje!

Gezondheidsvoordelen van wandelen
Aanbevolen

Zonlicht: brighten up your day

Stel jezelf elke ochtend bloot aan 15 of 20 minuten daglicht en het kan je slaapkwaliteit verbeteren én je algehele gezondheid een boost geven. Zo, dat is een flink statement, maar het is wetenschappelijk bewezen.

Een boost voor je gezondheid met daglicht