Dasgezond - Dat is gezond!
Gezondheidsvoordelen van wandelen

Fit door een blokje om

Het is gratis, het is gemakkelijk en je kunt het overal doen. En het is ook nog eens goed voor je. We zetten de vijf gezondheidsvoordelen van wandelen voor je op een rijtje!

Vijf goede redenen waarom je zou gaan wandelen:

1. Goed voor je hart en bloedvaten
Wandelen voorkomt hartaandoeningen, verhoogt de hartslag, verlaagt de bloeddruk en versterkt het hart.

2. Gewichtsverlies
Wandelen helpt bij afvallen. Een stevige wandeling van 30 minuten verbrandt al gauw zo'n 200 calorieën.

3. Verbetert je slaap
Studies hebben aangetoond dat vrouwen in de leeftijd van 50 tot 75 jaar die een ochtendwandeling van een uur maken, beter slapen.

Natuurlijke energizers voor een productieve dag

We hebben allemaal wel eens van die dagen waarop we ons moe, futloos en uitgeput voelen, en het lijkt alsof we geen energie hebben om onze taken af te ronden.

Lees meer

4. Versterkt je spieren
Door te wandelen versterk je je been- en buikspieren - en zelfs armspieren als je ze heen en weer beweegt.

5. Verbetert je humeur
Wandelen maakt natuurlijke pijnstillende endorfines vrij in het lichaam - een van de emotionele voordelen van lichaamsbeweging.

Wat weerhoudt je nog?

Mocht je op zoek zijn naar nieuwe wandelschoenen, dan kun je hier eens een kijkje nemen. We hebben uitgebreid uitgezocht wat de kenmerken van de verschillende merken zijn.

Ook interessant

Wat te doen als je niet alles biologisch wilt kopen?

Als je veel groenten en fruit eet, denk je gezond bezig te zijn. Maar ongemerkt krijg je zo best wel wat landbouwgif binnen. Hoe kun je keuzes maken waar je portemonnee ook blij mee is?

Heerlijk glutenvrij en koolhydraatarm ontbijt met blauwe bessen
Dit moet je lezen

De top 4 voordelen van lijnzaad

Lijnzaad, je kent het misschien nog wel van het vogelzaad van vroeger. Maar je hoort er de laatste tijd zo veel over. Is het nu echt de moeite waard om dit 'vogelzaad' zelf te gebruiken? Yes, zeker! Vind hier de top vier van alle gezondheidsvoordelen van dit wonderzaadje.

Lijnzaad is rijk aan omega-3 vetzuren, gezonde essentiele vetten
Interessant

Favoriete webwinkel

Bewust Puur is een webwinkel met een voorliefde voor producten die zijn gemaakt met zorg voor het lichaam, de wereld én de medemens. Het assortiment bevat onder meer verzorgingsproducten, voeding, boeken, keukenspullen en BPA-vrije lunchartikelen.

Dit moet je lezen

Gezonde lippen

Hou je van een kleurtje op je lippen, maar vraag je je ook af wat er allemaal in je lippenstift zit? Waar moet je op letten bij het kopen van een 'gezonde' lippenstift?

Gezonde lippenstift zonder schadelijke stoffen
Ook interessant

Vijf gezondheidsvoordelen van wandelen

Het is gratis, het is gemakkelijk en je kunt het overal doen. En het is ook nog eens goed voor je. We zetten de vijf gezondheidsvoordelen van wandelen voor je op een rijtje!

Gezondheidsvoordelen van wandelen
Ook interessant

Zonlicht: brighten up your day

Stel jezelf elke ochtend bloot aan 15 of 20 minuten daglicht en het kan je slaapkwaliteit verbeteren én je algehele gezondheid een boost geven. Zo, dat is een flink statement, maar het is wetenschappelijk bewezen.

Een boost voor je gezondheid met daglicht