Dat is gezond!
Welke schadelijke, giftige stoffen zitten er allemaal in je lipstick?

Wat zit er in je lippenstift? 

Hou je van een kleurtje op je lippen, maar vraag je je ook af wat er allemaal in je lippenstift zit? Wat betekenen al die moeilijk uit te spreken ingrediënten die in ultiem kleine letters op de lipstick staan gedrukt? In de loop der tijd zijn lippenstiften heel veel ongezonde chemische (lees giftige en schadelijke) ingrediënten gaan bevatten, die je allemaal ongemerkt binnenkrijgt.

Schadelijke stoffen in je lipstick 

Wist je dat in veel lipsticks lood zit? Ja, echt! Lood is een zwaar metaal, dat meestal in hele kleine hoeveelheden in een lipstick zit, maar al in zulke kleine hoeveelheden is het schadelijk. Dat is het eerste dus wat je echt niet wil. Ook zit er in veel lippenstiften parabenen, die wil je natuurlijk ook vermijden omdat ze kankerverwekkend en hormoonverstorend schijnen te zijn. Verder kunnen er nog meer chemicaliën in zitten die je niet op je lippen wilt smeren, zoals BHT en BHA. BHA (de minst schadelijke van de twee) is zelfs voor baby’s verboden, dus waarom dan op je lippen smeren? 

Natuurlijke gifvrije lippenstift

Als je overstapt naar natuurlijke verzorgingsproducten, is je lippenstift waarschijnlijk wel een van de eerste producten die je onder de loep neemt. Immers, je zou een lipstick nooit zo willen opeten, je intuïtie zal je waarschijnlijk al vertellen dat dat niet gezond is. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel natuurlijke verzorgingsproducten te verkrijgen, ook lippenstiften. In alle kleuren, mat of glanzend. Er is keuze genoeg! 

Uitgelicht

Zijn je hersenen mistig?

Onderzoek heeft aangetoond dat het meemaken van de COVID pandemie of de oorlog in Oekraïne een negatieve invloed kan hebben op de cognitie van mensen. Het beïnvloedt je focus, aandacht en vermogen om te plannen. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om de mist in je hersenen op te ruimen.


Interessant! Vertel me meer...
Een persoon in de mist
Uitgelicht

Tong schrapen? Ja doen!

Dat je je tong kunt schrapen om slechte adem te voorkomen, weet je misschien al. Maar wist je ook al dat het goed is voor je algehele gezondheid? 

Tong schrapen? Ja doen!
Uitgelicht

Waarom relaties het geheim zijn van gezond ouder worden

Er is veel advies over hoe je je lichaam en hersenen in optimale vorm kunt houden naarmate de jaren verstrijken. Maar van alle ervaringen die we nodig hebben om te overleven en te gedijen, is de ervaring van het omgaan met anderen het meest zinvol en belangrijk.

Uitgelicht

De top 4 voordelen van lijnzaad

Lijnzaad, je kent het misschien nog wel van het vogelzaad van vroeger. Maar je hoort er de laatste tijd zo veel over. Is het nu echt de moeite waard om dit 'vogelzaad' zelf te gebruiken? Yes, zeker! Vind hier de top vier van alle gezondheidsvoordelen van dit wonderzaadje.

Lijnzaad is rijk aan omega-3 vetzuren, gezonde essentiele vetten
Uitgelicht

Wat te doen als je niet alles biologisch wilt kopen?

Als je veel groenten en fruit eet, denk je gezond bezig te zijn. Maar ongemerkt krijg je zo best wel wat landbouwgif binnen. Hoe kun je keuzes maken waar je portemonnee ook blij mee is?

Heerlijk glutenvrij en koolhydraatarm ontbijt met blauwe bessen
Uitgelicht

Vijf gezondheidsvoordelen van wandelen

Het is gratis, het is gemakkelijk en je kunt het overal doen. En het is ook nog eens goed voor je. We zetten de vijf gezondheidsvoordelen van wandelen voor je op een rijtje!

Gezondheidsvoordelen van wandelen
Uitgelicht

Kruiden: vers, gedroogd of uit de diepvries?

Waar kun je nou het beste voor kiezen? Verse kruiden, gedroogde kruiden of gevriesdroogde kruiden? Wat zijn de verschillen?

Kruiden met elk zijn eigen smaak, aroma, kleur en gezondheidsvoordelen
Uitgelicht

Gezonde lippen

Hou je van een kleurtje op je lippen, maar vraag je je ook af wat er allemaal in je lippenstift zit? Waar moet je op letten bij het kopen van een 'gezonde' lippenstift?

Gezonde lippenstift zonder schadelijke stoffen