Dasgezond - Dat is gezond!
Kruiden met eigen smaak, aroma en kleur

Gevriesdroogde kruiden

Gevriesdroogde kruiden zijn een geweldige manier om smaak en voedingsstoffen toe te voegen aan je maaltijden, zonder dat je verse kruiden hoeft te gebruiken. Het proces van vriesdrogen behoudt de natuurlijke smaak en voedingsstoffen van de kruiden, waardoor ze een uitstekende optie zijn voor het toevoegen van smaak aan gerechten tijdens de wintermaanden wanneer verse kruiden moeilijker te vinden zijn.

Een ander voordeel van gevriesdroogde kruiden is dat ze lang houdbaar zijn. Hierdoor kun je altijd een voorraadje hebben en ze gebruiken wanneer je ze nodig hebt, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over bederf.

Kruiden: vers, gedroogd of uit de diepvries?

Waar kun je nou het beste voor kiezen? Verse kruiden, gedroogde kruiden of gevriesdroogde kruiden? Wat zijn de verschillen?

Ik ben benieuwd

Het gebruik van gevriesdroogde kruiden is ook heel eenvoudig. Je kunt ze gewoon toevoegen aan soepen, stoofschotels, sauzen en andere gerechten om extra smaak toe te voegen. Door hun lichtere gewicht in vergelijking met verse kruiden, zijn ze ook gemakkelijker te bewaren en te transporteren.

Al met al zijn gevriesdroogde kruiden een handige en smaakvolle optie om toe te voegen aan je maaltijden, en ze zijn een geweldige manier om te zorgen dat je altijd kruiden bij de hand hebt, ongeacht het seizoen.

Aanbevolen

Italiaanse kipfilet op een bedje van bloemkoolpuree

Heb je soms ook zo'n zin om lekker te kokkerellen, maar niet een uur in de keuken te hoeven staan? Met dit recept zet je een heerlijk luxe koolhydraat arm gerecht op tafel.

Italiaanse kipfilet op een bedje van bloemkoolpuree: vezelrijk, koolhydraatarm en glutenvrij
Dit moet je lezen

Pitten- en zadencrackers

Wist je dat je makkelijk zelf crackers kunt maken? Zo weet je precies wat er in zit. Deze koolhydraatarme pitten- en zadencrackers zijn bovendien ook nog eens glutenvrij en zitten bomvol gezonde vetten.

Recept van gezonde zaden- en pittencrackers, koolhydraatarm en glutenvrij
Aanbevolen

Sweet Red Yoghurt ontbijt

Mijn all-time-favorite ontbijtje! Iedere keer weer vind ik het een feestje. Ik deel graag het recept met je.

Gezond ontbijt zonder gluten en past in een dieet met weinig koolhydraten
Een lekkernij

Courgettesoep

Lekkere en gezonde courgettesoep. Dit is een super makkelijk recept, deze soep kan niet mislukken! Je kunt er toppings naar keuze bij doen. Voor ieder wat wils dus!

Koolhydraatarme soep van courgette zonder pakjes en zakjes
Een lekkernij

Glutenvrij en koolhydraatarm brood

Eet je ook liever geen brood? Misschien vanwege de gluten of koolhydraten? Maar zelf brood maken blijkt eigenlijk heel makkelijk. Dit recept is echt easy peasy.

Recept voor gezond brood van amandelmeel