Sweet red yoghurt
Dit is mijn all-time-favorite ontbijtje! Iedere keer weer vind ik het een feestje. Ik doe ’s ochtends de bessen uit de diepvries in een kom en tegen de tijd dat ik ontbijt (ik ontbijt altijd wat later) is het bijna gesmolten. Je kunt natuurlijk ook de avond van te voren al alle ingrediënten in de kom doen in de koelkast zetten. ’s Ochtends hoef je dan alleen nog maar te mixen en te bestrooien met je favoriete toppings.
De halve banaan is optioneel, als je hard-core koolhydraatarm eet, dan kun je hem weglaten, dan is ie ook nog lekker. Toppings naar eigen keuze. Ik heb deze keer gekozen voor een kokosrasp en zonnebloempitten voor een lekkere bite.
Ingrediënten
1 persoon100 gram blauwe bessen (kan uit de diepvries)
100 gram griekse yoghurt (10% vet)
1/2 banaan (of een klein banaantje) - optioneel
1 eetlepel gebroken lijnzaad
1 handje verse spinazie
Toppings naar keuze
Heerlijk koolhydraatarm en glutenvrij ontbijt, vol met antioxidanten
Bereidingswijze
5 minuutjesDoe alle ingrediënten in een kom en mix even met de staafmixer. Bestrooi met je favoriete toppings.
Eet smakelijk!
Brood van amandelmeel
Eet je ook liever geen brood? Misschien vanwege de gluten of koolhydraten? Maar zelf brood maken blijkt eigenlijk heel makkelijk. Dit recept is echt easy peasy.
Havermoutontbijtje met appel uit de oven
Hmm, wat een heerlijk havermoutontbijtje, voor een lazy sundaymorning bijvoorbeeld. Het is net een appeltaartje, maar dan glutenvrij en suikervrij.
De top 4 voordelen van lijnzaad
Lijnzaad, je kent het misschien nog wel van het vogelzaad van vroeger. Maar je hoort er de laatste tijd zo veel over. Is het nu echt de moeite waard om dit 'vogelzaad' zelf te gebruiken? Yes, zeker! Vind hier de top vier van alle gezondheidsvoordelen van dit wonderzaadje.
Pitten- en zadencrackers
Wist je dat je makkelijk zelf crackers kunt maken? Zo weet je precies wat er in zit. Deze koolhydraatarme pitten- en zadencrackers zijn bovendien ook nog eens glutenvrij en zitten bomvol gezonde vetten.