Havermout met appel uit de oven
Hmm, wat een heerlijk ontbijtje, voor een lazy sundaymorning bijvoorbeeld. Het is net een appeltaartje, maar dan glutenvrij en suikervrij. Heb je kleine ovenschaaltjes? Dan kun je er ook brunchhapjes van maken!
Ingrediรซnten
Ontbijt voor 1 persoon of 2 brunchhapjes50 gram havermout
20 gram amandelmeel
snuf zout
1 theelepel kaneel
1 theelepel bakpoeder
1 appel in kleine stukjes gesneden
80 ml amandelmelk
1 ei
Havermout met appel uit de oven
Bereidingswijze
25 minutenVerwarm de oven voor op 180 graden.
Voeg alle ingredienten bij elkaar in een kom en roer het goed door.
Doe alles in een ovenbestendig schaaltje (of 2 als je er brunchhapjes van wilt maken)
Bak het 20 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Brood van amandelmeel
Eet je ook liever geen brood? Misschien vanwege de gluten of koolhydraten? Maar zelf brood maken blijkt eigenlijk heel makkelijk. Dit recept is echt easy peasy.
Pitten- en zadencrackers
Wist je dat je makkelijk zelf crackers kunt maken? Zo weet je precies wat er in zit. Deze koolhydraatarme pitten- en zadencrackers zijn bovendien ook nog eens glutenvrij en zitten bomvol gezonde vetten.
Sweet Red Yoghurt ontbijt
Mijn all-time-favorite ontbijtje! Iedere keer weer vind ik het een feestje. Ik deel graag het recept met je.