Dasgezond - Dat is gezond!

Glutenvrij en koolhydraatarm brood

Eet je ook liever geen brood? Misschien vanwege de gluten of koolhydraten? Ook ik eet liever geen brood. Brood is niet goed voor me, dat voel ik aan alles. Toch mis ik het enorm. Want jee, ik was een echte broodeter, zoals zoveel Nederlanders. We zijn er immers mee opgegroeid. Ik mis het vooral bij de lunch. Maar zelf brood maken blijkt eigenlijk heel makkelijk. Dit recept is echt easy peasy. Je hebt wel een tool nodig om zaden fijn te malen. Ik doe dat in een koffiebonenmolentje , heel erg handig, je hoeft het maar een paar seconden te malen en dan is het al super fijn gemalen. Ik gebruikte trouwens een cakevorm van 30 cm. Je kunt het brood ook in plakjes/sneetjes snijden en dan invriezen.

Ingrediënten

 • 7 eieren op kamertemperatuur

 • 1 eetlepel fijngemalen chiazaad

 • 1 eetlepel fijngemalen lijnzaad

 • 200 gram amandelmeel

 • 2 gram zout

 • 5 gram baking poeder

 • 100 gram kokosolie (geurloos)

Recept voor gezond brood van amandelmeel

Glutenvrij en koolhydraatarm brood

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 

 2. Bekleed een broodvorm of cakevorm met bakpapier. 

 3. Laat de kokosolie in een pannetje smelten. Niet laten koken, het hoeft alleen maar te smelten. 

 4. Breek de eieren in een kom en mix met een mixer ongeveer 2 minuutjes op maximale snelheid. En voeg op het einde de gesmolten kokosolie toe terwijl je mixt.

 5. Voeg de overige ingrediënten toe en roer met een vork goed door. 

 6. Doe het deeg in de brood- of cakevorm en zet het 45 minuten in de oven. Hou het op het einde goed in de gaten, want iedere oven is toch iets anders. Het brood is goed als je een satéprikker in het midden van het brood prikt en er droog weer uitkomt. 

 7. Laat het afkoelen op een rooster.   

Eet smakelijk!

Aanbevolen

Pitten- en zadencrackers

Wist je dat je makkelijk zelf crackers kunt maken? Zo weet je precies wat er in zit. Deze koolhydraatarme pitten- en zadencrackers zijn bovendien ook nog eens glutenvrij en zitten bomvol gezonde vetten.

Recept van gezonde zaden- en pittencrackers, koolhydraatarm en glutenvrij
Uitgelicht

Courgettesoep

Dit recept voor gezonde courgettesoep is erg gemakkelijk. Je kunt het als voorgerecht opdienen, maar het is ook een heerlijke glutenvrije en koolhydraatarme lunch.

Koolhydraatarme soep van courgette zonder pakjes en zakjes
Ook interessant

De top 4 voordelen van lijnzaad

Lijnzaad, je kent het misschien nog wel van het vogelzaad van vroeger. Maar je hoort er de laatste tijd zo veel over. Is het nu echt de moeite waard om dit 'vogelzaad' zelf te gebruiken? Yes, zeker! Vind hier de top vier van alle gezondheidsvoordelen van dit wonderzaadje.

Lijnzaad is rijk aan omega-3 vetzuren, gezonde essentiele vetten