Spinazietaart
Spinazie zit boordevol vitamines en mineralen. Das gezond dus! En spinazie met ei is zo'n lekkere combinatie, dus dat zijn de hoofdingrediënten van dit koolhydraatarme spinazietaartje. Wij eten dit met een salade als hoofdgerecht, maar natuurlijk ook goed mogelijk als voorgerechtje. Het is trouwens koud ook heel lekker de volgende dag als lunch! Smullen maar!
Ingrediënten
2 tot 3 personen200 gram spinazie
1 rode paprika
100 gram geraspte kaas
30 gram geroosterde pijnboompitten
10 gram sesamzaad
250 ml room
6 eieren
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel italiaanse kruiden
zout en peper
Bereidingswijze
60 minutenVerwarm de oven voor op 180 graden.
Snij of knip de spinazie en doe in een grote kom.
Snij de paprika in kleine stukjes en voeg toe aan de spinazie.
Voeg de helft van de geraspte kaas toe, samen met de pijnboompitten en het sesamzaad. Hussel alles goed door elkaar.
Meng in een mengbeker de room, eieren, peper, zout, uienpoeder en italiaanse kruiden.
Bedek een springvorm (of ovenschotel) met een velletje bakpapier. Als je het bakpapier eventjes nat maakt, uitknijpt en uitklopt, dan kun je het makkelijk vormen.
Vul dit met het spinaziemengsel en giet daarover het eiermengsel. Zorg dat er geen uitstekende spinazieblaadjes zijn die niet bedekt zijn met het eiermengsel, want die gaan verbranden. Strooi de rest van de geraspte kaas erover heen.
Bak 45 minuten op 180 graden.
Eet smakelijk!
Courgettesoep
Dit recept voor gezonde courgettesoep is erg gemakkelijk. Je kunt het als voorgerecht opdienen, maar het is ook een heerlijke glutenvrije en koolhydraatarme lunch.
Wat te doen als je niet alles biologisch wilt kopen?
Als je veel groenten en fruit eet, denk je gezond bezig te zijn. Maar ongemerkt krijg je zo best wel wat landbouwgif binnen. Hoe kun je keuzes maken waar je portemonnee ook blij mee is?