Linzensoep
Hou je ook zo van een soepje op z'n tijd? Deze rijk gevulde soep is heerlijk als lunch, maar zeker ook als hoofdgerecht. Boordevol vezels die goed zijn voor je darmen en ze houden het hongergevoel een tijdje weg.
Er zit ook wat bloemkoolrijst in. Wist je trouwens dat je restjes bloemkookrijst kunt invriezen?
Ingrediënten
4 porties1 teentje knoflook
1 ui
1 blikje voorgekookte linzen (265 gram uitgelekt gewicht)
125 gram taugé
1 paprika
200 gram bloemkoolrijst
2 bouillonblokjes
1 liter water
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gemalen mosterdzaad
2 theelepels komijnzaad
2 theelepels paprikapoeder
kokosolie (geurloos)
Linzensoep: gezond, gemakkelijk en geweldig lekker
Bereidingswijze
25 minutenSnipper de ui en pers de knoflook en fruit dit samen zo'n drie minuten in de kokosolie.
Kook ondertusen het water in de waterkoker. En doe de linzen in een zeef of vergiet, zodat ze uit kunnen lekken.
Snij de paprika in kleine stukjes en voeg aan de ui en knoflook toe en bak zo'n 5 minuutjes mee.
Voeg op het einde de kruiden toe en roer het goed door.
Voeg nu het water en de bouillonblokjes toe en breng het aan de kook.
Als het kookt, draai je het vuur laag en voeg je de bloemkoolrijst, linzen en taugé toe. Laat nog een minuutje zachtjes pruttelen.
Eet smakelijk!
Courgettesoep
Dit recept voor gezonde courgettesoep is erg gemakkelijk. Je kunt het als voorgerecht opdienen, maar het is ook een heerlijke glutenvrije en koolhydraatarme lunch.
Pitten- en zadencrackers
Wist je dat je makkelijk zelf crackers kunt maken? Zo weet je precies wat er in zit. Deze koolhydraatarme pitten- en zadencrackers zijn bovendien ook nog eens glutenvrij en zitten bomvol gezonde vetten.
De top 4 voordelen van lijnzaad
Lijnzaad, je kent het misschien nog wel van het vogelzaad van vroeger. Maar je hoort er de laatste tijd zo veel over. Is het nu echt de moeite waard om dit 'vogelzaad' zelf te gebruiken? Yes, zeker! Vind hier de top vier van alle gezondheidsvoordelen van dit wonderzaadje.