Dasgezond - Dat is gezond!

Gelukkiger door dankbaarheid

Gelukkig

Heb je soms het gevoel dat je leven aan je voorbij gaat zonder dat je er echt van geniet? Of zou je misschien wel meer willen waarderen wat je wél hebt in plaats van nadenken over wat je niet hebt? Dan is het bijhouden van een dankbaarheidsdagboek misschien iets voor jou.

Dankbaarheidsdagboek: hoe dan?
Een dankbaarheidsdagboek is niets meer en niets minder dan dat je iedere dag drie dingen opschrijft waar je dankbaar voor bent. En er is maar een spelregel: het mag niet hetzelfde zijn als gisteren of eergisteren. Er zijn heuse dankbaarheidsdagboeken te koop, maar je kunt het ook gewoon in een schrift doen of een mooi notitieboekje. Probeer het iedere dag op hetzelfde moment te doen, zodat het een routine wordt. Hou het een tijdje vol en kijk wat het met je doet.

Gelukkiger leven door dankbaarheid
Als je aan positieve dingen denkt, kun je eenvoudigweg niet aan negatieve dingen denken. of piekeren. Daarnaast is dankbaarheid heel erg in het nu. Het heeft mij persoonlijk heel veel gebracht. Voor mij gaat het echt om de kleine dingen, waar ik dankbaar voor kan zijn; een grapje, een vogel die fluit of een blik van iemand. In het begin moest ik lang nadenken om drie dingen te bedenken, maar nu schrijf ik er vaak meer op en krijg ik er ook een blij gevoel van.

Meer lezen
Er is heel veel geschreven over dit onderwerp. Je kunt er van alles over vinden. Wil je je erin verdiepen, dan zou je bijvoorbeeld het boek 'De kracht van dankbaarheid ' kunnen lezen.

Intenser leven door dankbaarheid

Dankbaarheid voor een gelukkiger leven

Dit moet je lezen

Wat te doen als je niet alles biologisch wilt kopen?

Als je veel groenten en fruit eet, denk je gezond bezig te zijn. Maar ongemerkt krijg je zo best wel wat landbouwgif binnen. Hoe kun je keuzes maken waar je portemonnee ook blij mee is?

Ik ben benieuwd
Heerlijk glutenvrij en koolhydraatarm ontbijt met blauwe bessen
Interessant

De top 4 voordelen van lijnzaad

Lijnzaad, je kent het misschien nog wel van het vogelzaad van vroeger. Maar je hoort er de laatste tijd zo veel over. Is het nu echt de moeite waard om dit 'vogelzaad' zelf te gebruiken? Yes, zeker! Vind hier de top vier van alle gezondheidsvoordelen van dit wonderzaadje.

Lijnzaad is rijk aan omega-3 vetzuren, gezonde essentiele vetten
Aanbevolen

Favoriete webwinkel

Bewust Puur is een webwinkel met een voorliefde voor producten die zijn gemaakt met zorg voor het lichaam, de wereld én de medemens. Het assortiment bevat onder meer verzorgingsproducten, voeding, boeken, keukenspullen en BPA-vrije lunchartikelen.

Ook interessant

Gezonde lippen

Hou je van een kleurtje op je lippen, maar vraag je je ook af wat er allemaal in je lippenstift zit? Waar moet je op letten bij het kopen van een 'gezonde' lippenstift?

Gezonde lippenstift zonder schadelijke stoffen
Interessant

Vijf gezondheidsvoordelen van wandelen

Het is gratis, het is gemakkelijk en je kunt het overal doen. En het is ook nog eens goed voor je. We zetten de vijf gezondheidsvoordelen van wandelen voor je op een rijtje!

Gezondheidsvoordelen van wandelen
Aanbevolen

Zonlicht: brighten up your day

Stel jezelf elke ochtend bloot aan 15 of 20 minuten daglicht en het kan je slaapkwaliteit verbeteren én je algehele gezondheid een boost geven. Zo, dat is een flink statement, maar het is wetenschappelijk bewezen.

Een boost voor je gezondheid met daglicht