Dasgezond - Dat is gezond!
tegen winterdip, depressie en slapeloosheid

Daglichtlampen

Een daglichtlamp of een lichttherapielamp is een geweldige aanvulling op je huis of werkplek. Het simuleert het daglicht en kan helpen bij het verminderen van winterdip, jetlag en slapeloosheid. Bij de aanschaf van zo'n lamp is het belangrijk om te letten op de kleurtemperatuur. Kies voor een lamp met een kleurtemperatuur tussen 5000 en 6500K voor het beste resultaat. Daarnaast is het ook fijn als de lamp een goede verstelbaarheid heeft, zodat je hem kunt aanpassen aan jouw voorkeuren. En als je een echte style-icoon wilt zijn, kies dan voor een lamp met een leuke design! Want een daglichtlamp is niet alleen nuttig, maar maakt je huis of werkplek ook nog eens gezelliger!

Hoe gebruik je zo'n lamp?

Hoe lang je deze lamp gebruikt is afhankelijk van hoe dicht je bij de lamp zit, maar hou er rekening mee dat je 'm iedere ochtend minstens een half uurtje moet aanzetten voor het beste effect. En je hoeft niet de hele tijd in het licht te staren, maar af en toe een beetje erin kijken kan geen kwaad. Zet de lamp op ongeveer armlengte afstand, schuin voor je, zodat het licht in je ogen valt. Je mag contactlenzen of bril blijven dragen en tijdens het gebruik kan je bijvoorbeeld ontbijten, lezen of TV kijken.

Top 5 beste daglichtlampen

Is het tijd om de winterdip de deur uit te jagen met een lichttherapielamp? We hebben de beste daglichtlampen voor je uitgezocht en op een rijtje gezet. Hier vind je de top 5 beste lichttherapielampen.

Levanda Daglichtlamp met 10 standen

Pluspunten:

 • Met timerfunctie

 • UV-vrije ledlampen

 • Klein en compact en dus makkelijk mee te nemen

QuchiQ™ Daglichtlamp 10.000 lux

Pluspunten:

 • Lichtintensiteit is instelbaar

 • Klein en compact formaat

 • Mooie vormgeving


Enlune Daglichtlamp

Pluspunten:

 • Inclusief E-book

 • Met timerfunctie

 • Lichtintensiteit is instelbaar


LIROMA® Daglichtlamp

Pluspunten:

 • Met touchscreen

 • Mooi rond design

 • Met opbergtas


GreatGoodie daglichtlamp

Pluspunten:

 • Extra lang snoer

 • 10 white noise standen met aanpasbaar volume

 • 3 instelbare kleuren

Aanbevolen

Wat te doen als je niet alles biologisch wilt kopen?

Als je veel groenten en fruit eet, denk je gezond bezig te zijn. Maar ongemerkt krijg je zo best wel wat landbouwgif binnen. Hoe kun je keuzes maken waar je portemonnee ook blij mee is?

Heerlijk glutenvrij en koolhydraatarm ontbijt met blauwe bessen
Aanbevolen

De top 4 voordelen van lijnzaad

Lijnzaad, je kent het misschien nog wel van het vogelzaad van vroeger. Maar je hoort er de laatste tijd zo veel over. Is het nu echt de moeite waard om dit 'vogelzaad' zelf te gebruiken? Yes, zeker! Vind hier de top vier van alle gezondheidsvoordelen van dit wonderzaadje.

Lijnzaad is rijk aan omega-3 vetzuren, gezonde essentiele vetten
Uitgelicht

Favoriete webwinkel

Bewust Puur is een webwinkel met een voorliefde voor producten die zijn gemaakt met zorg voor het lichaam, de wereld én de medemens. Het assortiment bevat onder meer verzorgingsproducten, voeding, boeken, keukenspullen en BPA-vrije lunchartikelen.

Uitgelicht

Gezonde lippen

Hou je van een kleurtje op je lippen, maar vraag je je ook af wat er allemaal in je lippenstift zit? Waar moet je op letten bij het kopen van een 'gezonde' lippenstift?

Gezonde lippenstift zonder schadelijke stoffen
Interessant

Vijf gezondheidsvoordelen van wandelen

Het is gratis, het is gemakkelijk en je kunt het overal doen. En het is ook nog eens goed voor je. We zetten de vijf gezondheidsvoordelen van wandelen voor je op een rijtje!

Gezondheidsvoordelen van wandelen
Ook interessant

Zonlicht: brighten up your day

Stel jezelf elke ochtend bloot aan 15 of 20 minuten daglicht en het kan je slaapkwaliteit verbeteren én je algehele gezondheid een boost geven. Zo, dat is een flink statement, maar het is wetenschappelijk bewezen.

Een boost voor je gezondheid met daglicht