Knolselderij frites met een yoghurtsausje
Wil je eens wat anders dan gewone frites? Deze knolselderij frites zijn een goede vervanger! Van alle groentefrites is knolselderij wel mijn favoriet, niet alleen om de lage glycemische waarde van knolselderij (veel lager dan bv pastinaak of zoete aardappel), maar vooral ook om de lekkere, beetje neutrale smaak, zo kun je ieder sausje erbij doen. Bv dit yoghurtsausje! Ik zag een beetje op tegen het snijden van die knol in een heleboel frietjes, maar ik moet zeggen dat het me reuze mee viel, het was zo gepiept. Ik ga dit zeker vaker maken! Deze keer had ik er een yoghurtsausje bijgemaakt geïnspireerd op Griekse tzatziki om alvast een beetje zomer in huis te halen.
Ingrediënten
2 portiesKnolselderij frites
1 knolselderij (ongeveer 600 gram)
Olijfolie
Verse peterselie
Grofgemalen zeezout
Yoghurtsausje
4 eetlepels Griekse yoghurt (10% vet)
1 eetlepel mayonaise
2 teentjes knoflook
1 komkommer
Knolselderij frites met sausje
Bereidingswijze
10 minuten voorbereiding en 25 ovenminutenKnolselderij frites
Verwarm de oven voor op 220 graden
Was de knolselderij schoon. Je hoeft alleen maar de aarde er af te wassen, maar je hoeft hem niet te schillen. En snijd er dan frites van.
Verdeel de frites op een bakplaat bedekt met een bakpapiertje en bestrooi met fijn geknipte of gesneden peterselie. Strooi er zout overheen en besprenkel royaal met olijfolie.
Zet 25 minuutjes in de oven. Halverwege even omdraaien. Hou het op het einde in de gaten dat ze niet te bruin worden.
Yoghurtsausje
Meng de yoghurt met de mayonaise en de knoflook uit de knoflookpers. Snij de komkommer in hele dunne plakjes en roer alles door elkaar.
Courgettesoep
Dit recept voor gezonde courgettesoep is erg gemakkelijk. Je kunt het als voorgerecht opdienen, maar het is ook een heerlijke glutenvrije en koolhydraatarme lunch.
Italiaanse kipfilet op een bedje van bloemkoolpuree
Heb je soms ook zo'n zin om lekker te kokkerellen, maar niet een uur in de keuken te hoeven staan? Met dit recept zet je een heerlijk luxe koolhydraat arm gerecht op tafel.
Gevulde paprika
Wat dacht je van paprika’s gevuld met een quinoamengsel met cashewnoten? Door de quinoa kun je allerlei groenten doen. Kijk maar in je koelkast of je nog restjes groenten hebt.