Dasgezond - Dat is gezond!
De weg naar een gezonde levensstijl

Schoonmaken van groenten en fruit met baking soda

BiologischGifvrij

Het schoonmaken van groenten en fruit met baking soda kan een effectieve manier zijn om eventuele resten van vuil, pesticiden en andere verontreinigingen te verwijderen. Het is heel eenvoudig en je doet het alsvolgt:

Benodigdheden:

 • Baking soda (natriumbicarbonaat)

 • Een kom

 • Een zachte borstel (optioneel)

 • Water

 • Een vergiet

Zo ga je te werk:

 1. Spoel je groenten of fruit grondig af onder koud stromend water om zichtbaar vuil en stof te verwijderen.

 2. Vul de kom met water en voeg 1 tot 2 eetlepels baking soda toe. Roer goed totdat de baking soda volledig is opgelost.

 3. Dompel je groenten of fruit onder in de baking soda-oplossing en zorg ervoor dat ze helemaal ondergedompeld zijn.

 4. Laat ze ongeveer 10-15 minuten in de oplossing weken. Dit zal helpen om eventuele resten van pesticiden en verontreinigingen los te maken.

 5. Als je groenten of fruit met een harde schil hebt, zoals aardappelen of wortels, kun je een zachte borstel gebruiken om voorzichtig vuil en eventuele resten te verwijderen. Wees voorzichtig om de schil niet te beschadigen.

 6. Spoel de groenten of fruit grondig af onder koud stromend water om zowel de baking soda als eventuele losgemaakte verontreinigingen volledig te verwijderen.

 7. Dep de groenten of fruit voorzichtig droog met een schone handdoek of keukenpapier.

Het schoonmaken van groenten en fruit met baking soda is een goede manier om ze grondig te reinigen, maar onthoud dat het niet gegarandeerd alle pesticiden zal verwijderen. Als je je zorgen maakt over pesticiden, kun je overwegen om biologische producten te kopen of een speciaal fruit- en groentewasmiddel te gebruiken als je dat hebt.

De weg naar een gezonde levensstijl

Dasgezond, een zoektocht naar gezond leven