Dasgezond - Dat is gezond!
tegen winterdip, depressie en slapeloosheid

Daglicht is essentieel voor je welzijn

Vitamine D in de overgang

Hallo dames in de overgang! De overgang is een uitdagende tijd waarin ons lichaam flink verandert. Gelukkig is er één belangrijke vitamine die ons kan helpen: vitamine D, ook wel de zonneschijnvitamine genoemd

Wat doet vitamine D?

Vitamine D is essentieel voor het behoud van sterke botten. Tijdens de overgang kunnen we te maken krijgen met botverlies en een hoger risico op osteoporose. Gelukkig bevordert vitamine D de opname van calcium in ons lichaam en helpt het onze botten sterk en gezond te houden. Het is daarom belangrijk om vitamine D samen te nemen met calcium tabletten, omdat vitamine D helpt bij de opname van calcium in ons lichaam.

Maar dat is niet alles. Vitamine D kan ook helpen om onze stemming en mentale gezondheid te verbeteren. Tijdens de overgang hebben veel vrouwen last van stemmingswisselingen en depressie. Vitamine D reguleert de serotoninespiegels in onze hersenen, waardoor we ons energieker en gelukkiger kunnen voelen.

Tot slot speelt vitamine D een belangrijke rol bij het versterken van ons immuunsysteem. Tijdens de overgang kan ons immuunsysteem verzwakt zijn, waardoor we vatbaarder zijn voor infecties. Vitamine D helpt ons immuunsysteem te reguleren en ons te beschermen tegen ziektekiemen.

Waar zit vitamine D in?

Zorg er dus voor dat je genoeg vitamine D binnenkrijgt. Je kunt dit doen door buiten te zijn en te genieten van de zonnestralen, of door voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan vitamine D, zoals vette vis en eieren. Als je vermoedt dat je een tekort hebt aan vitamine D, kun je supplementen nemen.

Blijf gezond en houd je goed!