Dasgezond - Dat is gezond!
Tegen vermoeidheid en concentratieproblemen

Vitamine B12 voor meer energie

Van concentratieproblemen tot vermoeidheid

Een tekort aan vitamine B12 kan leiden tot een verscheidenheid aan symptomen, zoals vermoeidheid, bleke huid en slijmvliezen, duizeligheid en kortademigheid, geheugenproblemen en concentratieproblemen, gevoelloosheid en tintelingen in handen en voeten, coördinatieproblemen en spierzwakte, evenals depressie en stemmingswisselingen.

Vitamine B12 is een essentiële voedingsstof die ons lichaam nodig heeft voor tal van functies en processen. Het speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van rode bloedcellen en het onderhoud van het zenuwstelsel. Ook is het belangrijk voor de stofwisseling van koolhydraten, vetten en eiwitten in ons lichaam.

Wie heeft een verhoogd risico?

Het is belangrijk om te weten wie er een verhoogd risico heeft op een B12-tekort. Dit zijn met name vegetariërs en veganisten, aangezien vitamine B12 voornamelijk voorkomt in dierlijke producten zoals vlees, vis, zuivel en eieren. Ook ouderen en mensen met maag-darmproblemen kunnen een verhoogd risico hebben op een B12-tekort.

Wat te doen als je B12 tekort hebt?

Als je denkt dat je een tekort aan vitamine B12 hebt, kun je het beste een arts raadplegen. Deze kan vaststellen of je daadwerkelijk een tekort hebt en je adviseren over de beste manier om dit tekort aan te vullen. Je krijgt dan waarschijnlijk een hoge dosering.

In de winkel of online zijn supplementen van 1000 mcg te koop. Zelf vind ik de producten van Flinndal altijd een prima prijs/kwaliteitsverhouding hebben. Je kunt hier hun assortiment op het gebied van vitamine B12 vinden.