Dat is gezond!
Welke schadelijke, giftige stoffen zitten er allemaal in je lipstick?

Wat zit er in je lippenstift? 

Hou je van een kleurtje op je lippen, maar vraag je je ook af wat er allemaal in je lippenstift zit? Wat betekenen al die moeilijk uit te spreken ingrediënten die in ultiem kleine letters op de lipstick staan gedrukt? In de loop der tijd zijn lippenstiften heel veel ongezonde chemische (lees giftige en schadelijke) ingrediënten gaan bevatten, die je allemaal ongemerkt binnenkrijgt.

Schadelijke stoffen in je lipstick 

Wist je dat in veel lipsticks lood zit? Ja, echt! Lood is een zwaar metaal, dat meestal in hele kleine hoeveelheden in een lipstick zit, maar al in zulke kleine hoeveelheden is het schadelijk. Dat is het eerste dus wat je echt niet wil. Ook zit er in veel lippenstiften parabenen, die wil je natuurlijk ook vermijden omdat ze kankerverwekkend en hormoonverstorend schijnen te zijn. Verder kunnen er nog meer chemicaliën in zitten die je niet op je lippen wilt smeren, zoals BHT en BHA. BHA (de minst schadelijke van de twee) is zelfs voor baby’s verboden, dus waarom dan op je lippen smeren? 

Natuurlijke gifvrije lippenstift

Als je overstapt naar natuurlijke verzorgingsproducten, is je lippenstift waarschijnlijk wel een van de eerste producten die je onder de loep neemt. Immers, je zou een lipstick nooit zo willen opeten, je intuïtie zal je waarschijnlijk al vertellen dat dat niet gezond is. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel natuurlijke verzorgingsproducten te verkrijgen, ook lippenstiften. In alle kleuren, mat of glanzend. Er is keuze genoeg!